Задържаните след сблъсъка между двете ромски фамилии в Девин вече са освободени, но напрежението остава.

От фамилия Бадеви показаха в ефира на bTV, че са събрали 180 лични карти с цел изготвяне на подписка за изселване на фамилия Кирови.

В отговор последваха обвинения за купуване на гласове и нови закани за саморазправа.

„Говорихме с кмета. С областта сме говорили. Още вчера сме звъннали, казаха да се съберат лични карти. Има си други хора, които си ги събират. Те за два часа ще го направят това“, коментираха от фамилия Бадеви.

Според Кирови обаче целта е купуване на гласове за изборите на 2 април.

"Иска от нас карти и ни дава по 20 лева Серго Ковачев. Той се занимава с тези работи сега, като има избори. Не знаем за кого ги събира - за който му дава, който му хвърля“, коментираха представители на фамилия Кирови.

„Аз съм цял свидетел. До скоро мой братовчед нямаше 30 години лична карта. Даде му 300 лева, отиде в общината, че имал някакви хора и му изкара лична карта. 300 лева му е дал пари пред очите ми“, допълни още той.

„Това е информация, получена през вашия ефир, след което веднага са предприети действия от служителите на РПУ Девин. Община Девин - в лицето на кмета, няма уговорка за събирането на тези лични карти, това е някаква инсинуация“, заяви инж. Николай Юруков, заместник-кмет на Девин.

А до напрежението в сряда се стига след закана във Фейсбук.

"Щял да ме праща в болницата за 20 дни и ми показва меч, сабя. Иска да идва с нея да ме заколи и аз се включих в неговия лайф и му казах щом си решил - заповядай", разказа Рачо Бадев.

"Първо Рачо Бадев се е заканил за мен, че ще ме прати мен в кома и аз, след като изпих 50 грама ракия и казах, че ще го пратя. Счупиха ми камиона. Двамата братя бяхме задържани за 24 часа. Едно дърво съм взел, а в техните ръце имаше брадви, колове, лопати и кирки, пред полицаите започнаха да хвърлят“, коментира Атанас Киров.