Дончо Дудев отива на съд за хулиганство заради обвинението, че е счупил стъклото на автомобила на кмета на село Скутаре на конференцията на актива на ГЕРБ през август. 

Обвиненият обаче твърди, че по това време изобщо не е бил в София. 

Инцидентът със счупено челно стъкло на кметски автомобил е запечатан в предаване на живо във Фейсбук. 

Дончо Дудев твърди, че е обвинен в престъпление, което не е извършил.

Снимка: btvnovinite.bg

„Конкретно на този протест не съм участвал и мога да го докажа. Ясно се вижда на записа, че това не съм аз. Това може да бъде доказано и тогава аз съм бил на Пампорово, в този същия ден и категорично не съм бил на това място“, твърди Дончо Дудев. 

Определя обвиненията като скалъпени, а свидетелите срещу него - като специално подбрани. 

Няколко души обаче сочат Дудев като извършител - сред тях и кметът на пловдивското село Скутаре. Стоян Добрев е в болнични, но се съгласява да разкаже за инцидента. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Просто те провокираха всички нас. Този отстрани, който се спусна и чупи, беше супер агресивен. Предното стъкло го счупи, с юмрук го счупи. Беше много агресивен и само викаше, кряскаше, като невменяем“, разказва кметът Стоян Добрев.

Той е категоричен, че добре е видял лицето на извършителя. 

Снимка: btvnovinite.bg

От прокуратурата и МВР бяха лаконични. Софийската районна прокуратура не коментира изявленията на обвиняеми лица.  МВР също не коментира защитните тези на разследваните и техните адвокати. 

Дудев, който е един от лидерите на протестите през 2013 г.,  е задържан  няколко пъти на протести и веднъж вече е осъдил прокуратурата. 

Последната дума по случая ще има съда.