Шокиращ случай на насилие над дете от приемен родител оповести държавното обвинение. Прокуратурата повдигна три обвинения на 58-годишна жена за закана с убийство, нанасяне на телесни повреди и изтезания над 10-годишно момче, настанено в дома ѝ.

Случаят е от белослатинското село Бъркачево. Според прокуратурата в началото на юни 2021 г. приемната майка упражнила физическо насилие спрямо момчето заради взети от него слушалки на сина ѝ. Тя му нанесла множество удари с дървена дръжка от метла по цялото тяло.

Същата вечер тя му нанесла побой с точилка и наранявания с нож в областта на китката, гърдите и бедрото. Сложила чувал на главата и искала да го дави, но се отказала. Така момчето отишло на училище, където забелязали нараняванията му.

Екипът на bTV се срещна с обвиняемата Румяна Илиева.

„Той навлезна в пубертета и съвсем се промени коренно, и започна да не слуша, да не иска да учи, започнаха да ми изчезват неща“, казва Румяна.

Приемната майка обаче отрича да е посягала на детето, но признава, че го е наказвала.

Румяна Илиева казва, че никога не е ползвала нож срещу детето, нито е слагала чувал на главата му, както съобщават от прокуратурата.

По думите ѝ нараняванията на детето не са нанесени от нея.

„Аз не мога да си представя, че тази жена би могла да извърши такова нещо“, казва кметът на село Бъркачево Благовеста Борисова.

„Чула съм, че детето е имало белези от пробождания, охлузвания, синини, но това са само слухове“, казва Борисова.

Предстои делото да влезе в съда.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!