През нощта времето над страната ще бъде облачно, с валежи от сняг, по-значителни в Източна България. В източната половина от страната ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад и ще има виелици и снегонавявания.

  Утре облачността над по-голямата част от страната ще се задържи значителна и на много места, предимно в югоизточната половина от страната, ще продължи да превалява сняг, като да вечерта снеговалежите навсякъде ще спрат. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над крайните северни и западни райони. В източната половина от страната все още ще духа силен вятър от север-северозапад, но след обяд ще започне да отслабва. Там ще продължи да има виелици и снегонавявания. В останалата част от страната вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максимални температури между минус 2° и 3°, в крайните югозападни райони - до 6°.

   В новогодишната нощ ще бъде без валежи, а облачността ще намалее до ясно време, най-късно в югоизточните райони от страната. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Температурите към полунощ ще са между минус 5° и 0°, в София - минус 3 – минус 4°.

 

 Новата година ще започне с предимно слънчево време. Ще духа слаб, временно до умерен вятър от запад-северозапад. Сутрин ще е студено, но дневните температури ще се повишават. На отделни места сутрин са възможни мъгли. По-късно във вторник ще се заоблачи и в сряда ще бъде предимно облачно. На места ще превали слабо, предимно дъжд, в планините - сняг.