Общински инспектори спасиха възрастен мъж от удавяне рано сутринта на Моста в Бургас.

Снимка: bTV

Георги Иванов и Николай Бахов са една от двойките, които патрулират от 8 до 20 часа всеки ден на съоръжението и те ще бъдат предложени за награда, съобщи за bTV Веселин Василев, директор на Дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ (УКОРС) към Община Бургас.

Снимка: bTV

„Забелязват, че един от хората слиза долу, на долната площадка, най-ниското ниво и скача. Веднага хвърлят пояса, не се оказва ефективно. И единият служител се хвърля във водата и го спасява, другият му помага отгоре с още един човек, който е хващал риба.  Изваждат го, оказват му първа помощ и така го спасяват. Да се гордеем с тях, защото виждате тази постъпка днес от тяхна страна да спасят човешки живот, не всеки ще го направи. Това не им е задължение, да скачат и да спасяват. Това е страхотно мъжество за мен и смелост, които са проявили.“, разказа директорът на УКОРС Веселин Василев разказва.

Глобата за скачане е 2 000 лева, а патрулиращите двойки бяха въведени заради нещастния инцидент от 7 юни, при който след скокове от моста загинаха две момчета. Има и камери за видеонаблюдение през нощта, а екипи на полицията и жандармерията периодично минават.