Трамвай №6 по бул. "Арсеналски" няма да бъде спиран, а само временно ще се измести трасето му, заяви на пресконференция председателят на Общинския съвет в София (СОС) Елен Герджиков.

Промяната е свързана с новата организация на движение, която се налага на Петте кьошета и тунела под НДК, свързани със строежа на новите метростанции и пълното затваряне на бул. "Патриарх Евтимий", което е абсолютно необходимо и безалтернативно, коментира Герджиков, цитиран от БТА.

Промяната на трасето на трамвай №6 предвижда от Петте кьошета той да се движи по линията на трамваите номер 1 и 7 и да отива до пазара в кв. "Иван Вазов".

Промяната влиза в сила от началото на пролетта и ще е в сила около година и половина- две, докато се изградят конструкциите на новите метростанции, уточни Герджиков.

Той обясни още, че в тази връзка се обсъждат три варианта за временен транспорт, който да замести трамвая в трите спирки по бул. "Арсеналски", които предстои да бъдат закрити.

Разработва се и проект за реконструкция на "Петте кьошета" и бул. "Скобелев" до бул. "Витоша", така че да няма дублиране на трасето на трамваите 1 и 7 по бул. "Скобелев".