Измама за над 30 млн. лева в обществения транспорт в Пловдивско беше осветлена при акция на ДАНС, МВР и прокуратурата снощи.

Собственици на транспортни фирми и общински служители в Пловдив и Асеновград са привлечени като обвиняеми, но са освободени с парична гаранция съответно от 50 000 лв. и 5000 лв.

Икономическа полиция – Пловдив е работила по схемата повече от година.

„Дружествата са подавали отчетни документи в общините за изплащане на суми за подпомагане на транспорта. Декларирали са, че работят на загуба, както и в пътните листове са отбелязвали по-дълги пробези, отколкото са извършвали реално“, заяви комисар Славчо Алексиев, началник на Икономическа полиция – Пловдив.

Веселин Дошков, собственик на транспортната фирма "Хеброс бус" заяви,че има голяма вероятност да спре да обслужва линиите в Пловдив.

Той е с обвинение от прокуратурата, че е ощетил общината с 21 милиона лева, като е взел субсидии чрез неверни документи, декларирайки, че фирмата му работи на загуба.

В следобедните часове кметът Здравко Димитров свиква на среща транспортните фирми, за да се тушира създалото се напрежение.