Традиционното посрещане на Новата година на площад България в Сандански няма да се състои, а ще премине в благородна кауза, съобщиха от пресцентъра на Община Сандански.

По инициатива на кмета на Атанас Стоянов на последната си сесия за 2021 г. Общинският съвет е одобрил предвидените средства за новогодишното тържество да бъдат предоставени на децата загубили родител от COVID-19.

Освен това, на семействата ще бъде дарена и цялата сума от благотворителния коледен базар, организиран от Община Сандански, активно участие в който са взели всички училища, детски градини и социални институции.

"Съпричастността със загубата и скръбта на нашите съграждани е обща, защото отиващата си 2021 г. бе изпълнена с много трудности за всички нас. Но въпреки изпитанията, злото не е трайно и светът винаги си движи от доброто. А доброто повелява да помагаме на хора в нужда - така, както водят общочовешките ни ценности и християнски добродетели. Да си пожелаем здраве и сили, уют и топлина във всеки дом на Сандански. Да има вяра и надежда за по-светли дни и добри бъднини за нас и общината ни", се казва още в съобщението.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!