Местната и столичната община, както и жителите на столичния квартал „Стрелбище”, ще продължат да се борят срещу построяването на небостъргач на мястото на малка градинка.

Протестите в столичния квартал следим в bTV Новините.

Хората от района са подали оплаквания и молби за спиране на строежа до всички институции, като официален отговор трябва да получат в началото на септември. Гражданите са категорични, че ако строежът на сградата бъде разрешен въпреки недоволството им, протестите ще продължат.

Докато гражданското недоволство нараства, теренът беше заграден, а улицата, минаваща през него – разкопана. От вчера има заповед на районния кмет загражденията незабавно да бъдат премахнати, но това така и не се случи.

„Такава сграда няма да има. Общината смята, че тази площ трябва да остане така”, категоричен е главният архитект на район Триадица Иван Шишков.

„В момента има два варианта. Единият е търсене на конкретен друг терен, с който да бъде заменен този. Вторият вариант е изкупуване на терена, за да може да се запази общият устройствен план”, поясни инж. Николай Терзиев, кмет на района.