Днес в по-голямата част от страната валежите ще продължат като почти навсякъде в Северна България ще са от сняг, а в Южна и по Черноморието – от дъжд.

По-слаби и само на отделни места ще са валежите в Западна България. Над югозападните райони ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, а в източните райони и временно силен; с него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8°-11°.

Над планините ще бъде предимно облачно и ще превалява сняг. Видимостта ще бъде намалена. Вятърът ще отслабне и ще е предимно умерен, в ниските части от изток-североизток, а по билата - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има превалявания: в Северна България от сняг, в Южна – предимно от дъжд и мокър сняг. На отделни места в североизточните райони ще има условия и за леден дъжд. В Югозападна България ще е почти без валеж. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър и  с него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°,  максималните ще са от минус 2-3° на места в Северна България, до 7-8° в крайните югозападните райони.

В петък и през почивните дни със североизточен вятър понижението на температурите ще продължи. През първия ден все още на места, главно в Северна и Източна България, ще превалява слаб сняг, а в събота и неделя вече ще е почти без валежи.

По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има над Южна България. В началото на следващата седмица вятърът ще отслабне. Над много райони облачността ще намалее до слънчево.

Сутрин ще е доста студено, а и дневните температури, главно в Северна България, ще останат под нулата.