Частични кметски избори се проведоха в село Радовене, община Роман и в село Лиляк, община Търговище.

ГЕРБ спечели на първи тур вота в село Радовене, а в Лиляк вероятно ще се стигне до балотаж между кандидатите на ДПС и управляващата партия, показват неокончателните резултати от преброяването.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Радовене Милчо Кузманов печели изборите на първи тур, сочат предварителните данни. Втори е кандидатът на БСП Веселин Миланов. На трето място остана Петя Вутова, издигната от Инициативен комитет.

На втория тур на редовните местни избори през 2011 г. двете кандидатури получиха равен брой гласове и бяха насрочени нови избори в началото на тази година. Те бяха спечелени от Милчо Кузманов на първи тур. ОИК обаче установи конфликт на интереси поради непрекратено участие на Кузманов в каменоделската му фирма и прекрати предсрочно неговите правомощия като кмет. Частичните избори бяха насрочени с указ на президента за 18 ноември.

Над 500 души гласуваха на изборите в село Лиляк, където изборният ден приключи в 19 часа. Протоколите от секционните комисии все още не са обработени. Кандидатите за кмет на селото са четирима: Живко Антонов, издигнат от ГЕРБ, Стефан Бонев от ДПС, Марияна Георгиева от СДС и Иван Иванов, БСП.