Окръжният съд в Пловдив пусна под гаранция младежа, който в петък рано сутринта уби на място двама души в друга кола на булевард „Руски". Семейството на загиналия водач в момента бедства.

Животът на Корнелия и трите й деца се променя драматично само за броени секунди. В четвъртък вечерта съпругът й тръгва на работа: „Децата си взеха както винаги - „Чао, бай, тате", те така му казват от малки... Прегърна ги, целуна ги, и той тръгна..".

Атанас работел извънредно, за да издържа семейството си. Връщал се от работа, когато е убит на място, заедно с друг свой колега. Колата им прави ляв завой, когато е връхлетяна с висока скорост от автомобила на 26-годишен младеж, употребил алкохол. В биографията си той има 12 акта за пътни нарушения.

Любомир Трайков твърди, че съжалява. Адвокатът му Павел Михайлов уточнява: „В момента говорим за престъпление по непредпазливост. Това може да се случи на всеки."

Сега семейството на загиналия е без никакви средства. Съпругата му отчаяно търси работа, за да не гладуват децата й: „За мен най-голямата помощ е да ми се намери работа. Притежавам изключително добри организаторски способности. Изключително дисциплиниран и отговорен човек съм."

Снимка: bTV

Преди да стане семейна, Корнелия е имала свой бизнес. По образование е математик.

Може да помогнете на почерненото семейство с дарение по следната сметка:

BG02FINV915010UB310453
Fibank Първа Инвестиционна банка
Корнелия Георгиева Петкова