Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Купеста облачност ще се развие в следобедните часове над планините от Западна България. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от изток.

Максималните температури ще са между 32° и 37°, по Черноморието около 28°, в София около 32°.

Над Черноморието ще е слънчево. Вятърът ще е от изток-североизток, след обяд до умерен. Максимални температури около 28. Температурата на морската вода е 26°-27°, само по най-северното крайбрежие 23°. Вълнението ще бъде 3-4 бала.

Снимка: bTV

Времето в планините ще се задържи топло и предимно слънчево. Купеста облачност ще се образува в следобедните часове, главно над планините от Западна България. Вятърът по билата ще е до умерен, предимно от изток. Дневните температури на 1200 метра ще достигнат около 26°, на 2000 метра около 18°.

Снимка: bTV

През почивните дни времето ще се задържи слънчево, в следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развива незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен източен вятър. Горещо време с максимални температури между 32° и 37°, по крайбрежието на морето – 28-30°.

В неделя температурите ще са малко по-високи. В началото на следващата седмица ще е горещо и слънчево, в следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност, но вероятността за валеж е малка.

Във вторник ще се задържи горещо и предимно слънчево, но след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и с него за кратко ще проникне по-хладен въздух.

В сряда ще е предимно слънчево, максималните температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски.