Днес от запад облачността ще се увеличава и следобед на много места в западната половина от страната ще завали. По-късно дъждът ще достигне и източните райони. Ще продължи да вали и през нощта. Жълт код за значителни валежи е в сила за областите Видин, Монтана, София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян и Кърджали. 

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, в Източна България от югоизток и там температурите ще бъдат малко по-високи- до 22-23 градуса. В Северозападна България температурите ще бъдат от 12 до 17 градуса. Максимална температура в София- 15 градуса.

Утре сутрин валежите в Западна България ще спрат, а в Източна ще продължи да превалява. Следобед и там дъждът ще спре и от запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът от северозапад ще се усили и ще бъде умерен до силен. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, максималните от 11-12 градуса в Североизточна България до 17-18 градуса в Югозападна. В неделя ще има променлива облачност, по-често намаляваща до слънчево. Вятърът ще отслабне, в много райони ще стихне. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, в крайните източни райони до около 10 градуса, а дневните ще достигнат 15-20 градуса. През първата половина на следващата седмица облачността ще е предимно значителна. В понеделник на места в Западна България, а във вторник и в сряда на повече места в страната ще превалява дъжд.