Днес от северозапад облачността ще продължи постепенно да се разкъсва и намалява.

Над северозападната половина от страната ще преобладава слънчево време, докато над югоизточната половина, през по-голямата част от деня, все още ще бъде предимно облачно със слаби валежи.

Вечерта и там облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в Северна България до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София – около 12°.

Над Западна Стара планина ще е предимно слънчево, а до края на деня и над останалите планински масиви облачността ще се разкъса и намалее.

Преди обяд на места в Рило-Родопската област ще има превалявания от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

През нощта и над източните райони облачността ще намалее и над страната ще се установи ясно време. Вятърът ще стихне. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°.

Утре ще е предимно слънчево, след пладне над западните райони с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

В петък ще бъде предимно слънчево и с още 3-4° по-топло. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в събота по-късно през деня и през нощта срещу неделя ще се усили, особено в Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините - ще бъде умерен и временно силен.

Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 20° и 25°. От запад ще се появи разкъсана висока и средна облачност, а привечер над Западна България ще се развие купесто-дъждовна. В отделни райони е възможно да превали и прегърми.

През нощта срещу неделя и в неделя вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе хладен въздух; температурите ще се понижат с около 5 градуса. Облачността над страната ще е значителна и на много места ще превали дъжд, в отделни райони, по преминаващия студен атмосферен фронт, интензивен и с гръмотевици.

В началото на следващата седмица ще има променлива облачност и все още на отделни места, главно в планините на Южна България, ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в източните райони умерен северозападен вятър.