Днес облачността над страната ще е разкъсана, по-значителна над северните и източните райони. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури в Северна България ще са от минус 4 до минус 1 градус, а в Южна - от 2 до 6 градуса, в София- 3 градуса.

Над планините облачността ще е разкъсана. Само на отделни места в Родопите ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време, утре - предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България, а в сутрешните часове на места, главно в Дунавската равнина, ще има ниска облачност или мъгла. През деня ще се появи слаб, в източните и северните райони до умерен западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 12 и минус 7 градуса, максималните – между 0 и 5 градуса, в югозападните райони до 8–9 градуса.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. В сряда вятърът от северозапад ще отслабне, а в източните райони ще се ориентира от север-североизток и отново ще се усили. В четвъртък вятърът в цялата страна ще е от североизток, но ще отслабне, по-късно и ще стихне. Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1 градус, а максималните - между 5 и 10 градуса, на отделни места в Южна България и малко по-високи. В петък ще се затопли още. Ще бъде тихо и сутринта на места в низините ще има мъгла, трайна в Дунавската равнина, където и дневните температури ще останат по-ниски. В събота облачността ще се увеличи, на отделни места ще превали и дневните температури ще се понижат слабо.