Започва нов ремонт в НДК. Сградата трябва да бъде подготвена за българското председателство на Съвета на Евросъюза през 2018 г.

Зала 3 на НДК ще бъде основната пленарна зала, в която ще дойдат и ще обсъждат важни теми най-влиятелните мъже и жени на Европейския съюз.

Тя ще се превърне от място за пресконференции след избори в сърцето на европейския форум.

Ремонтът обаче обхваща и целия Национален дворец.

„В долната част на сградата, между първия и четвъртия етаж, акцентът ще бъде поставен върху всички културни мероприятия. В горната част ще бъде създаден най-модерния конгресен център в България”, разясни арх. Любомир Станиславов, архитект на проекта.

Модерно техническо оборудване, ново ЛЕД осветление и енергийно ефективни материали ще променят вътрешния облик на сградата, която не е цялостно ремонтирана от откриването си.

Ремонтът обещава пространствата в НДК да бъдат усвоени и използвани по-добре, отколкото са били проектирани.

Но дали 20-те милиона са достатъчни и всичко ще бъде готово за домакинството ни на европейския форум?

„Основната задача на следващото правителство и на следващия премиер е, освен подготовката на едни честни избори, е именно председателството”, коментира изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

Ремонтните работи трябва да продължат 9 месеца - до есента на 2017 г. Строителите обещават, че това по никакъв начин няма да наруши културната програма на НДК.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!