Днес ще преобладава облачно време. Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, в София – около 16.

Над планините ще е предимно облачно. На отделни места ще превали слаб дъжд, по най-високите части – слаб сняг. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра – около 7 градуса.

Утре времето ще се задържи предимно облачно и на места, главно в югозападните райони, ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, максималните между 9 и 14, в крайните югозападни райони до 16. В София минимална температура около 8 градуса, максимална 9-10 градуса.

През следващите два дни вятърът ще остане от североизток, ще бъде предимно умерен. Дневните температури ще се понижат и в петък и събота максималните ще са между 7 и 12 градуса, минималните - между 5 и 10. Ще преобладава облачно време, ще превалява слаб дъжд. В събота в повечето райони вятърът ще стихне. На повече места ще са валежите в Югозападна България, а повече по количество - в Рило-Родопската област. В неделя застудяването ще продължи. Дневните температури в повечето райони ще остават под 10 градуса. Вятърът от запад-северозапад ще се усили. Облачността ще се задържи значителна. Остава и повишена вероятността за валежи.