В районите около Панагюрище и Пловдив днес валя градушка с размер на едър лешник. Още снимки на днешната градушка ще намерите в рубриката ни "Аз, Репортерът" http://azreporterat.btv.bg/.

И в следващите часове, до полунощ, не е изключено да превали и прегърми.

През следващото денонощие облачността над страната ще бъде по-често значителна. През нощта валежите от дъжд в Южна България ще спрат, а облачността над Западна и Централна България ще се разкъса, на места до предимно ясно.  По Черноморието ще започнат превалявания.

През деня валежите по морския бряг постепенно ще спрат. Денят в Западна и Централна България ще започне с разкъсана облачност. По-късно през деня облачността ще се увеличи и вплътни и от югозапад ще започнат превалявания като валежите ще бъдат по-интензивни през нощта срещу петък. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен вятър от изток, а в Южна България - от юг.  Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 12° и 17°.

Над планините денят ще започне с разкъсана облачност, но от запад тя бързо ще се увеличи и вплътни.  По-късно от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, а над 1800 метра – от сняг. Вятърът ще бъде слаб, по високите части до умерен от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 0°.

В петък на много места в страната ще вали дъжд, в планините - сняг. От северозапад, с усилване на вятъра, ще застудява и на места във високите котловинни полета на Западна България, с понижението на температурите, дъждът ще премине в сняг. По-късно в петък постепенно валежите ще спират, а през нощта срещу събота и облачността от запад ще се разкъсва и намалява.

В събота ще преобладава слънчево време, сутринта ще е доста по-студено от предишните дни. През деня северозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от югозапад.

В неделя и понеделник ще има временни увеличения на облачността, предимно висока и средна, по-значителни към края на втория ден, когато на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще остане южен и бързо ще се затопли. Във вторник ще преобладава облачно време. В западната половина от страната ще превалява дъжд, там ще бъде и по-хладно. В източната - южният вятър ще отслабне, но все още ще е доста топло.