Хиляди български студенти ще отидат до Съединениите щати, за да работят и пътуват.

Колко се печели от една бригада? Годишно около 6 000 български студенти от различни университети тръгват към страната на „големите възможности”.

В топ пет на щатите, в които младежите предпочитат да отидат, попадат Мериленд, Масачузетс , Охайо, Флорида и Ню Джърси.

Силвия Нединска учи право и е сред заминаващите студенти. Ще се труди на каса в увеселителен парк. Вече е била няколко пъти на работа по програмата и казва, че онова, което я впечатлява е възможността, като работиш упорито да печелиш добре.

Равносметката за едно лято в щатите показва, че е възможно да спестиш 10 000 долара за едно лято.

А Борис учи „кино и телевизия” у нас, но отива в Масачузетс. Там ще съчетае две работи - в ресторант и във фирма за отдаване на велосипеди под наем. Планира да види непознатата Америка.

От посолството обявиха, че очакват тази година да издадат 100 хилядната виза по програмата за студенти. „Много от студентите участват няколко пъти по програмата, което показва че тя продължава да е популярна”, заяви генералният консул Катрин Макгиъри.

За да вземат виза по програмата студентите трябва да са в редовен курс на обучение, да знаят езика и да са способни да убедят консулския служител, че ще се върнат у нас до 1 октомври.