Днес преди обяд ще е предимно слънчево, но на места в равнините и низините ще е мъгливо.

След обяд от запад облачността ще се увеличава и на отделни места в планинските райони на Западна България са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 12° до 17°, в районите с по-трайна мъгла ще са по-ниски.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд от запад ще се заоблачи. На отделни места в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 2000 м – слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – около 2°.

В сряда и четвъртък ще преобладава облачно време. Отначало в Западна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък на места в останалата част от страната ще има валежи от дъжд, в планините на Западна България над 1600 метра – от сняг. Значителни валежи не се очакват.

През първия ден ще се усили вятърът от изток-югоизток, по-съществено в Дунавската равнина и източните райони. Дневните температури ще са в широки граници – в сряда от 6°-10° в Западна до 14°-16° в Източна България.

В петък и събота вероятността за валежи е малка. Ще има и по-съществени разкъсвания, на места и временни намаления на облачността до слънчево. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, а максималните - между 11° и 16°.

В края на тази седмица облачността отново ще се увеличи. Вятърът от изток-югоизток ще се усили. От запад ще започнат валежи.