Днес ще е слънчево.

Ще духа слаб, в източните райони – до умерен изток-североизточен вятър. Максимални температури предимно между 30°-35°, малко по-хладно по Черноморието.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, след обяд по южното крайбрежие ще се усилва.

Над планините ще е слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 17°.

През повечето дни от периода времето ще се задържи сухо и горещо, предимно слънчево. В началото вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен, в Източна България временно и силен.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 30° и 35°, по-ниски по Черноморието – между 26° и 29°; впоследствие ще се повишат навсякъде и в периода 5-10 август ще достигат на места до 38°-40°.

Вероятност за превалявания, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра, и последвани от слабо и краткотрайно захлаждане, има около 10 и около 15 август.

Вижте още във видеото: