Днес времето над страната ще бъде предимно облачно и мъгливо.

Повече слънце ще има следобед над югозападните райони. На отделни места, главно в крайните източни части от страната, е възможно да преръми. В Източна България ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 8° и 13°, в София около 10°.

Над планините времето ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 9°.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно и мъгливо. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в крайните югозападни райони по-ниски. През деня по-значителна ще се задържи облачността над Източна България и Дунавската равнина. На отделни места, главно в крайните източни райони, е възможно да преръми.

В Югозападна България и западните части на Горнотракийската низина ще има повече слънчеви часове, но и там преди обяд, на места видимостта ще е намалена. Ще бъде почти тихо. Дневните температури ще останат без съществена промяна и ще са предимно между 8° и 13°.

И в петък и събота времето и температурите ще останат без съществена промяна, но още първия ден от запад ще се появи и висока облачност и тя ще се увеличава на изток.

В неделя ще духа слаб западен вятър, в източните райони до умерен, от югозапад и температурите слабо ще се повишат. Облачността ще е променлива, на места ще превали краткотраен дъжд. През нощта срещу понеделник облачността ще се увеличи и вплътни и ще завали дъжд.

В понеделник валежите ще продължат. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух, температурите през деня ще са почти без амплитуда.