В сутрешните часове облачността над страната ще е предимно значителна. След обяд ще се разкъсва и намалява, най-късно над югоизточните райони. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 4° и 9°.

Над планините облачността ще е значителна и преди обяд на места в масивите от Западна България ще превалява слаб сняг. По-късно през деня облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

В четвъртък и петък вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде слаб. Ще преобладава слънчево време, ще бъде и по-топло. В събота и неделя с усилване на вятъра, от северозапад ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Източна България ще превали слабо, дъжд и сняг. В понеделник облачността ще се разкъсва и намалява; температурите бързо ще се повишат.

През следващите дни облачността отново ще се увеличи, ще има и валежи от дъжд. До края на периода динамиката на атмосферните процеси ще остане повишена. Често ще има превалявания, предимно от дъжд. Температурите ще са близки до обичайните, през последните дни слабо ще се понижат.