Продължава издирването на 34-годишният Мирослав Късовски, който изчезна в района на връх Ботев. Включиха се военен хеликоптер и 300 военни.

61-ва Стрямска механизирана бригада на армията от Карлово е мобилизирана, за да се включи в търсенето на изчезналия мъж. Нареждане за това е издал премиерът Бойко Борисов след разговор с кмета на Калофер Румен Стоянов. Кметът, Планинска спасителна служба и полицията ще координират работата си, за да се уточни каква техника и колко военнослужещи са необходими за спасителната операция. 

Късовски е тръгнал с колело в сряда от хижа „Тъжа" към връх Ботев. Мъжът се чул с майка си за последно на 26 ноември, когато й е казал, че влиза в район без мобилен обхват. Оттам нататък следите му се губят.

Негови близки продължават да се надяват, че мъжът ще бъде намерен. През почивните дни Късовски няколко пъти е включвал и изключвал телефона си, което е знак, че все още е жив и издирването трябва да продължи.

Най-големият проблем както за издирващи, така и за мъжът, са ниските температури от минус 15 градуса в планината, както и силния вятър. На някои места в Стара планина има и сняг.