През следващото денонощие от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудее. В Северозападна България и в районите на Пловдив, Пазарджик и Стара Загора е обявен жълт код за поледици.

Следобед валежите постепенно ще спират, през нощта все още на отделни места в източните райони ще превалява слаб сняг. До сутринта и там валежите ще спрат. Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над Западна България ще се изясни. Максималните температури днес ще са от 2 до 7 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно и ще вали сняг. Ще духа силен, по високите части- временно бурен югозападен вятър, който постепенно ще отслабва следобед. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса.

Утре над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 1 и плюс 4 градуса.
В нощта срещу понеделник бързо ще се заоблачи и от юг ще завали. В началото на следващата седмица времето ще бъде облачно, с валежи от сняг, в крайните югоизточни райони и по Черноморието - от дъжд.

Повече по количество ще са валежите в източната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде до умерен, в Източна България временно силен и там отново ще има условия за навявания. Минималните температури ще са предимно между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните - между минус 5 и 0. В сряда и четвъртък в Западна България вероятността за валежи е малка, а в Източна все още ще превалява сняг, но на по-малко места и по-слабо. Вятърът ще отслабне, а температурите ще останат без съществена промяна.