Днес облачността над страната ще е променлива, често значителна.

На места, главно в Западна и Централна България, ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно и силен запад-северозападен вятър. Ще бъде хладно, с максимални температури предимно между 18° и 23°, в София – около 18°.

В планините ще има променлива, често значителна облачност, по високите части ще е мъгливо. На отделни места ще превали дъжд, над 1800 метра сняг. Вятърът ще е силен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 2°.

През нощта и утре облачността ще е променлива, по-често значителна над североизточните и планинските райони, където на отделни места в часове преди обяд ще превали. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните – между 19° и 24°.

В неделя ще има разкъсана облачност, вероятността за валежи е малка. Дневните температури слабо ще се повишат и ще са предимно между 21° и 26°. Още в понеделник вятърът ще се ориентира от изток-североизток, в Дунавската равнина и източните райони ще се усили; ще се запази такъв и през следващите дни. Облачността ще бъде по-често значителна, ще има и валежи, предимно слаби. Дневните температури ще са малко по-ниски, а минималните - малко по-високи.