Днес ще е ветровито и сравнително студено. Ще духа умерен, в Северна България и по Черноморието временно до силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната по-често значителна и едва към края на деня ще намалява. Само на отделни места в Родопската област ще превали. Максималните температури ще са между 4° и 9°.

По билата на планините ще духа силен вятър от запад-северозапад. По-често ще е със значителна облачност, а много от върховете ще са в облачния слой - с мъгла и е възможно от време на време да прехвърча сняг. Максимална температура на 1200 м. около  минус 2°, на 2000 м. около  минус 7°.

През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, в много райони до ясно време. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще се задържи ветровито, с умерен, в  Североизточна България и временно силен западен вятър. Сутринта ще е студено, с температури между минус 2° и 3°. През деня ще се затопли и  максималните температури ще са между 9° и 14°.

През следващите два дни ще има променлива облачност. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен западен вятър. Минималните температури във вторник ще са между 2° и 7°, а в сряда с 2-3 градуса по-високи; максималните ще са предимно между 10° и 15°.

В четвъртък и петък ще е почти тихо и на места в низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Повече слънце ще има в следобедните часове и в планините. Температурите ще са без съществена промяна.