И тази сутрин в страната беше доста мразовито.  Най-ниските отчетени стойности са в Кнежа- минус 23 градуса и Драгоман- минус 21 градуса. Интересен е фактът, че тази сутрин и на Мусала температурата беше минус 21 градуса. В София температурата падна до минус 17 градуса.

Днес е обявен жълт код за умерен, временно и силен вятър в Северна и Източна България. С наличната снежна покривка ще има условия за навявания.

Следобед над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Максималните температури в повечето места ще са между минус 4 и плюс 1 градус.

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, но постепенно от северозапад облачността ще се увеличи. В сутрешните часове на места в западната част на Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между минус 10 и минус 5 градуса.
През деня облачността ще е разкъсана. На отделни места ще прехвърча слаб сняг. Привечер в крайните северозападни райони ще има превалявания от дъжд и там ще се образуват поледици. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 1 и 6 градуса.

В събота и през нощта срещу неделя на много места от запад на изток ще превали: в планините - сняг, в равнинната част - предимно дъжд, който по-късно в Предбалкана, към вечерта и през нощта и в отделни райони на Североизточна България, ще преминава в сняг. Вятърът сутринта ще е от запад-югозапад, слаб до умерен, а в Източна България ще е югозападен и временно силен. Постепенно през деня ще се ориентира от северозапад и отново ще започне застудяване. Ще има условия за поледици и заледявания. В неделя валежите бързо ще спрат, облачността временно ще се разкъса и ще намалее, вятърът ще отслабне. В началото на новата седмица ще се създадат условия за нова валежна обстановка. Валежите ще са предимно от сняг, но в източните и крайните южни райони временно ще има и дъжд. Вятърът ще бъде с източна компонента и ще се усили, особено в Източна България. Температурите още в понеделник ще се понижат и през следващите дни ще остане сравнително студено.