Днес ще се задържи предимно облачно, но само на отделни места ще превали слабо. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина, Източна България и Източните Родопи- умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 13 и 18 градуса, в София - около 13.

Над планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. На места ще превали слаб дъжд, над 2000-2200 метра - слаб сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра – около 3 градуса.

През следващото денонощие времето ще се задържи почти без промяна- предимно облачно и хладно. Само на отделни места в южните и източните райони ще превали слаб дъжд. Главно над Западна България ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа до умерен, в източната половина от страната- временно силен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, а максималните – между 13 и 18.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността, само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът ще остане от североизток, в събота все още ще е до умерен, в неделя и понеделник - слаб. Минималните температури ще са предимно между 6 и 11 градуса. Максималните температури слабо ще се повишат и в повечето места ще са между 15 и 20 градуса. Във вторник ще се затопли още малко.