Днес ще е предимно облачно и на много места все още ще превалява.

По-късно през деня валежите от запад ще започнат да спират, а вечерта облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 12-13 градуса в северозападната част от страната до 20-22 градуса в югоизточната, в София- 12 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 2000 метра височина- от сняг. Ще духа силен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра- около 10 градуса, на 2000 метра- около 4 градуса.

Утре ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще са от 2-3 градуса в котловините в Западна България до 8-9 градуса в източните райони. Вятърът ще бъде умерен, в Дунавската равнина и Източна България- временно силен. Дневните температури ще са предимно между 13 и 18 градуса. В петък вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Температурите ще се понижат с 2-3 градуса, но ще остане без валежи. В събота облачността ще се увеличи и на места в Северна България ще превали слаб дъжд. В неделя ще бъде облачно, на много места с валежи. Вятърът от североизток ще се усили и дневните температури ще се понижат още. В понеделник вятърът ще отслабне, а валежите ще спират.