Около обяд от запад ще започне увеличение на облачността, но все още без валежи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. Максималните температури ще бъдат от 28 до 33 градуса, в София- 29. Късно вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад и в Западна България ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици.

Над планините следобед облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър, по високите части от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра – около 15 градуса.

Над Югозападна Европа днес ще е слънчево и още по-горещо. В Мадрид и Лисабон термометрите ще отчитат 38-40 градуса. Над Великобритания и Франция ще има значителна облачност и валежи от дъжд, които през деня постепенно ще отслабват и спират. В централноевропейските страни и на югоизток към Балканите ще бъде облачно с валежи, в отделни райони интензивни, значителни и придружени с гръмотевици.

Утре и в сряда в Западна България ще бъде по-хладно. Облачността ще бъде значителна и на много места ще има валежи от дъжд. В Източна България  ще има повече слънчеви часове и е малко вероятно да вали.  Максималните температури ще са от 20-22 градуса на запад до около 30 градуса на изток. В четвъртък ще има повече слънчеви часове. Над Югозападна България облачността ще остане предимно значителна и на места пак ще превали. Дневните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от 25 до 30 градуса. В петък и в събота облачността ще бъде променлива, отново с вероятност за превалявания.