Днес облачността ще е променлива, често значителна и на много места в Южна и Източна България отново ще превали краткотраен дъжд.

Повече слънчеви часове ще има над Дунавската равнина. Ще духа слаб, в Северна България до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София около 11°.

В планините облачността ще е значителна, на много места ще превали дъжд, над 1800-1900 метра - сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, по-честа значителна. На места, главно в Южна и Източна България ще има превалявания от дъжд. Разкъсвания  и намаления на облачността ще има през деня над Дунавската равнина. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Минимални температури между 3° и  8°, максимални между 12° и 17°.

В петък и събота с югозападен вятър ще се затопля, по-чувствително втория ден, когато вятърът и ще се усили, особено в Източна България и северно от планините. Максималните температури тогава отново ще са близки, на места и по-високи от 20°. Вероятността за валежи е малка, облачността ще е разкъсана, предимно висока и средна, по-значителна през първия ден. През нощта срещу неделя  и в неделя на места от запад на изток ще превали. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в източните райони - север-североизточен. Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде в Северна България, особено в североизточните райони. В началото на следващата седмица ще остане много динамично, с условия за валежи и силен вятър с променяща се посока, а застудяването ще продължи. На места в Северна и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.