Мюсюлмани ремонтират християнски храм. В навечерието на Възкресение, църквата в хасковското село Козлец е възродена с пари и труд на друговерците. А християните помагат за ремонта на джамията.

За първи път от десетки години камбаната на малката църква в хасковското село Козлец бие. Това не е чудо, защото е сътворено от хора, но от друга вяра

2000 лева е струвало на селото укрепването на камбанарията  на християнския храм.

Снимка: btvnovinite.bg

„Имаше възможност и да падне и да събори покрива. Най-много това тревожеше християните в селото. Затова решихме да събираме средства”, споделя кметът на селото Бейнур Кадир.

В селото където от 600 души, едва десетина са християни, парите за ремонта на камбанарията осигуряват мюсюлмани. Освен камбаната, мюсюлманите ремонтират и оградата. Събират пари и за освежаване на църквата, купуват дори пердета.

Построена преди 100 години с труда на цялото село, църквата Архангел Михаил днес отново е отворена.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен че държи ключа за храма, като потомствен клисар Петър знае  всеки дарител поименно. „Маси, постелки, всичкото е събирано от хората, всичко е давано”, разказва той.

Сега предстои на църквата да бъде направен навес, за да може при сняг, дъжд, ако хора дойдат до църквата преди да я отключат да има да има къде да изчакват

Ще има и нова градина. Овошките вече са обещани от бизнесмен, купил имот в съседство с църквата.