Лошото време доведе до проблеми и с електропреносната мрежа. Населени места без ток има в цели 19 области на страната, предимно в Източна България. Без електроснабдяване са около 490 населени места в областите Добрич, Силистра, Търговище, Разград, Русе, Шумен, Габрово, Варна и Велико Търново.

Най-сериозно е положението в Добричко - там без ток са 120 селища, включително самият Добрич. Със спряно електричество са още 75 селища в Силистра, 70 в Шумен и също толкова в Разград.

В Западна България най-тежко засегнати са в Кюстендилско, където 35 населени места са без ток.

Само пет населени места в Русенско имат ток. Обстановката в областта е изключително усложнена, пътищата са затворени.

Всички републикански пътища в района са затворени заради силния снеговалеж и виелицата. Въпреки предупрежденията има закъсали тирове, които затрудняват почистването на пътната мрежа.

Има закъсали автомобили между Мартен и Николово заради снегонавявания.

Още в четири часа сутринта всички пътища към София, Варна и Силистра са били затворени по искане на областния управител. Заради силния вятър 52 далекопровода в областта са изключили и са оставили цели общини без ток. Въпреки предупрежденията има хора от вилните зони, които не са ги напуснали и ще се наложи да бъдат изведени с помощта на високопроходима техника.

Движението към Румъния също е затруднено, тъй като пътят Гюргево - Букурещ е затворен заради силния сняг.  По искане на румънската страна е преустановено пропускането на тирове през Дунав мост. Пътуват само леки автомобили.

В областите Благоевград и Кюстендил пък стотици останаха на тъмно и студено през изминалата нощ.