Година по-късно, участници във февруарските протести са отново на улицата. Като причина за сегашното си недоволство те посочват липсата на промени в цените и сметките за тока, парното и водата, както и при изборните правила.

Хората се заканиха да изгорят сметките си за парно и ток пред Столична община, както да ходят пред домовете на управници. Техни представители обясниха, че нищо не се е променило от началото на недоволството им преди една година.

„Подновеният протест е заради декларациите на Орешарски и Фандъкова, че ще се справят с монополите. Но досега няма нито индивидуални договори, нито втори топломер, искаме да има реална сметка на потреблението. Нека да не си прехвърлят топката, да седнат на една маса и да ни решат проблемите. Освен това искаме да променят закона и за референдумите. Нека Орешарски, Мая Манолова и президентът да го изкарат тоя Изборен кодекс на референдум, нека хората да решават, ние в момента сме лишени от всякакво право”, заяви пред bTV Янко Петров, един от лидерите на демонстрациите през миналия февруари.

Протестиращите настояват за индивидуални договори с "Топлофикация", „Софийска вода" да премине към Столична община, а цената на водата да се намали, както и да се прекрати рекетът на шофьорите при паркирането.

На минувачите се раздават материали за защита срещу монополите. От сградата на Столична община, шествието ще продължи до парламента и от там до градинката срещу Военния клуб.