Модерното през последните години и у нас масово пазаруване в т. нар Черен петък предизвика задръствания в София и в някои от другите големи градове.  

Около големите търговски центрове движението беше натоварено и на моменти парализирано. На някои места се образуваха и тапи.

Около 17 ч. започна интензивният трафик в посока моловете в София. Същото е положението и в Пловдив, Бургас и Варна, където търговските комплекси също предлагат примамливи намаления.

В кадрите, заснети от дрон, може да видите какъв беше трафикът в столицата след 16 ч.:

От Столичната община съобщиха, че екипи от дирекция „Аварийна помощ и превенция" ще дежурят до най-големите търговски центрове в столицата, за да наблюдават ситуацията и при нужда да извикат екипи на полицията.

Шопинг истерията покрай Черния петък у нас все още не е добила тези големи мащаби като в САЩ и Великобритания. Традиционно интересът е голям към техниката, защото това са най-скъпите стоки и отстъпка от 10% или 20% наистина се усеща от потребителя.

Много посетители обикаляха търговските центрове днес без конкретни списъци, а просто за лов на изгодни предложения и разпродажби.

У нас денят в моловете започна с оживление. Предложенията, които потребителите определиха като изгодни, се познаваха по опашките.

От Комисията за защита на потребителите (КЗП) предупреждават, че понякога търговците залагат капани. Препоръчват да сравняваме офертите.

Купените стоки онлайн могат да бъдат върнати, а рекламациите са задължителни – напомнят още от комисията. От КЗП днес правиха проверки за нелоялни реклами.