Днес облачността над страната ще е променлива, по-често значителна.

До обяд на отделни места ще превали. Видимостта в районите с мъгла ще се подобри. Ще духа до умерен югозападен вятър. Ще е топло с максимални температури между 15° и 20°, в София – около 15°.

В планините ще е предимно облачно, преди обяд на места главно в Рило-Родопската област ще превалява дъжд, над 2200 метра – сняг. Ще духа до силен, по високите и открити части – бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра – около 4°.

Утре, жълт код, за силен южен вятър, е в сила в областите Враца, Ловеч, Габрово, В. Търново, Русе и Кърджали. Поривите на южняка ще стигат до 80-90 кмч.

През следващото денонощие по-често ще преобладава облачно време. Само на отделни места, главно в Южна България, ще превали. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. В сутрешните часове на места в Горнотракийската низина ще се образува мъгла. Ще духа умерен до силен южен вятър, северно от планините – фьон. Към вечерта вятърът ще отслабва, в Западна България и ще стихва. Ще бъде топло, с минимални температури предимно между 7° и 12°, максимални - между 15° и 20°.

И през следващите дни по-често ще преобладава облачно време. Във вторник все още ще е топло за периода, почти без валежи, само на отделни места са възможни незначителни превалявания; ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. В източната половина от страната през по-голямата част от деня ще духа до умерен югозападен вятър и максималните температури ще достигат 17°-20°, но от северозапад, а през нощта срещу сряда и от изток-североизток, ще започне застудяване. В средата на седмицата валежи ще има на повече места из цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде слаб до умерен. Температурите ще са с много малък дневен ход, като минималните ще са сравнително високи, но понижението на дневните в сравнение с предишните дни ще е чувствително.