Днес над страната ще преобладава облачно време и на отделни места ще превалява слаб дъжд.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София около 9°.

Над планините ще е облачно и мъгливо. На места ще превалява слаб дъжд, над 1800 метра – слаб сняг. Ще духа силен югоизточен, по билата южен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 2°.

През следващото денонощие не се очаква съществена промяна на времето. Ще бъде предимно облачно и на много места ще превали дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще са почти без денонощен ход – в повечето места ще са между 7° и 12°.

През почивните дни ще се задържи облачно, с валежи. В събота вятърът ще е от изток, температурите ще се задържат без съществена промяна.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

В понеделник с продължаващото понижение на температурите във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. Валежите ще са на по-малко места и в процес на спиране.

Във вторник минималните температури ще са около и малко под 0°, а дневните - между 2° и 7°. Ще бъде ветровито, с променлива, често значителна облачност, на отделни места ще превали слаб сняг.