„Ресурсът на МВР трябва да се ръководи грамотно. От години на чело застават министри, зам.-министри, директори, хора с ниска компетентност или с лоша умисъл”, смята бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

Той е категоричен, че служителите трябва да бъдат защитени за част от исканията си, защото са справедливи, но системата трябва да се прочисти отвътре.

„Аз виждам опитите на министъра на отбраната да вмени, че полицията е заменима с армията. Това е опасно, това е първият признак на диктатурата”, коментира от своя страна проф. Николай Радулов, бивш секретар на МВР при управлението на Иван Костов.

Стойчев се съгласи с коментара му. „Тежко въоръженият отряд на МВР е жандармерията – недостатъчно се работи с нея”, допълва той.

„Аз имам информация, че групировки, които са произвеждали наркотици, пращат децата си в школата Симеоново”, коментира още Радулов.

„Вътрешните органи за сигурност, инспектората, не обръщат внимание, че заразата в обществото се пренесе много дълбоко в системата. От години се култивира насилието, назначават се служители, които видимо изглеждат здрави”, коментира още Стойчев.

Вижте повече във видеото: