Ветровито, но доста топло ще бъде днес.

Максималните температури ще са от 17-18 градуса в Северозападна България до 26-27 градуса на места северно от планините. В София ще е около 22 градуса. Следобед ще бъде по-често облачно, но слаби превалявания са възможни само на места в Северозападна България.  Ще продължи да духа умерен до силен вятър от югозапад и заради него в цялата страна е в сила код жълто.

В планинските райони ще духа бурен, по високите и открити части - до ураганен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е по-често значителна, но вероятността за дъжд е малка.

Утре валежите ще обхванат почти цялата страна, като по-значителни количества очакваме в Югозападна България. Ще остане ветровито със силен до бурен южен вятър. Температурите ще бъдат все още доста високи за началото на ноември - до 25-26 градуса на места.

В сряда валежите ще продължат, ще са временно интензивни и значителни и от северозапад ще започне да прониква студен въздух. В четвъртък ще спре да вали, но вече ще бъде доста по-хладно с температури между 8 и 13 градуса. В Предбалкана и по високите полета е възможно дъждът да преминава в сняг. В петък сутринта ще е студено, на много места температурите ще са под нулата .