Татяна Дончева отправи критики към начина, по който беше извършена акцията срещу кмета на Септември. В студиото на „Тази сутрин” тя заяви, че прокурорите също били започнали да си купуват бронежилетки.

На кадрите от акцията се виждат служители на прокуратурата от специализираното звено за противодействие на корупцията, които са с маски и специално облекло.

„Все още не е приет правилникът и не са назначени служители за Комисията за противодействие на корупцията. Какви са тези екшън герои?”, попита Дончева.

По думите ѝ кметът на Септември не може да отговаря за умишлена безстопанственост, тъй като престъпленията, в които го обвиняват, не спадат в тази категория.

„Освен това от прокуратурата казват, че сега започват данъчните и финансовите ревизии. Как сега ги започват, а досега какво правихте? Щом при тази шумотевица тръгват с отмяна на мярката за неотклонение още на първата стъпка, това означава, че доказателствата срещу кмета са афиф”, категорична е Дончева.

Тя определи и предишната акция на прокуратурата, озаглавена „Акция лукс”, като „шумолящо мероприятие”.

По повод международните разговори на премиера Бойко Борисов за приемането на България в еврозоната и Шенген, Дончева каза, че влизането ни е въпрос на общия капацитет на страната.

„Той започва с финансовото състояние, организацията на живота в държавата, организацията на съдебната система и всички останали”, поясни тя.

„Ние вместо да ги подобряваме ги влошаваме”, смята тя.