Четири дни мъчително търсене над Белмекен не дадоха резултат и все още никой не знае какво се е случило в 21-годишният Мехмед Али. Близките на момчето поискаха от властите да изпратят хеликоптер, който да облети огромния периметър.

Бащата на Мехмед разказа, че тримата с майка му събирали боровинки в събота, тръгнали към колата, като момчето изпреварило родителите си с две кофи в ръце. След това изчезнало без следва.

„Детето изчезна, нито по пътеката го няма. Викахме два часа. По новините казаха, че е имало мъгла, но този познава планината и в мъгла сме ходили. Същия ден нямаше мъгла, беше хубаво слънчево време. До 3 и половина викахме, съобщихме на хора, дойдоха горе. Обадихме се на 112, отзоваха се от пожарната веднага от Велинград, търсихме цяла нощ до 5:00 часа сутринта”, разказа мъжът.

По думите му е завалял силен дъжд, през нощта става хладно, а Мехмед е леко облечен - с анцунг, шушляково яке и ботуши.

По думите му сутринта в неделя дошли и полицаи и спасители, а от хора от София засекли телефона на Мехмед, но не казали към коя клетка се е закачил.

„Не мога да си го обясня, здраво момче, нормално. Ядохме меденки там, тръгнахме заедно, не бил болен. Явно ни се е уплашило детето, да е превъртяло, да се крие”, каза бащата.

По думите му последната надежда е от въздуха хеликоптер „да мине както с Петко Сертов, да снима планината. Хората обясняват, че от хеликоптер могат да засекат мобилен апарат, даже да е изключен”. Така поне ще се знае дали Мехмед е в планината, защото в момента 300-400 души обхождат по няколко пъти огромен периметър.

Хората от селото на момчето не вярват, че то може да се изгуби. По думите им в местността човек може да се заблуди, но обикновено се намира за минути.

В търсенето вече участват и доброволци от всички краища на страната.