23-годишната Светлана от Смолян се бори с тежка форма на левкемия, а скоро й предстои и трансплантация на костен мозък.

През последните четири години Светлана е подложена на химиотерапия всеки месец. И тъкмо когато вижда светлина в тунела, лекарите откриват тумор в мозъка. Благодарение на мощна фейсбук кампания само за няколко дни Светлана събира близо 10 000 евро за операция в Турция.

„Българският народ е много добър народ, съпричастен е, не мога да повярвам, че такава голяма подкрепа срещам у всички хора,” сподели пред bTV Светлана Килявкова

И докато момичето се моли за успешния изход на операцията в Турция, лекарите слагат още по-тежка диагноза - налага се трансплантация на костен мозък. Светлана вярва, че ще оздравее. Не се отказва от живота и вече втора година е студентка по стопанско управление в Пловдивския университет.

„Тя е много смела, много борбена и в болницата докторите й се възхищават, наричат я герой. Случвало се е даже след химиотерапия тя да отиде веднага на изпит и при това да си го вземе,” разказа майката на момичето Нели Килявкова.

Семейството чака одобрение от клиника в Германия, където ще бъде извършена трансплантацията. За нея вероятно ще са необходими около 150 000 евро.

„Тя е едно прекрасно цвете, което краси не само дома ни, но и целия квартал, за мен тя е цветето, което не трябва да увехне,” каза баща й Костадин Килявков.

Банковата сметка, чрез която можем да й помогнем, е:

IBAN: BG77 CECB 9790 1087 6209 00
Титуляр: Светлана Килявкова
Централна кооперативна банка