След обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но без валежи.

Вятърът ще отслабне още и ще е слаб до умерен от северозапад, в Източна България – от север-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°.

Над планините облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Вятърът ще отслабне и ще е умерен и временно силен от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

През нощта над по-голямата част от страната облачността все още ще е значителна. Минимални температури, в повечето райони, ще са между минус 3° и 2°, в София – около минус 3°.

Утре облачността ще е разкъсана, в сутрешните часове – значителна ниска, а след обяд – намаляваща, над много райони – и до слънчево. В Източна България ще продължи да духа до умерен северен вятър, с който да прониква по-студен въздух.

Максимални температури между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до около 10°, в София – около 3°.

В сряда и четвъртък ще има разкъсана облачност, на места – и до предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. Ще остане сравнително студено, макар че температурите ще започнат да се повишават.

В петък вятърът ще се ориентира от юг, в източните райони временно ще е до умерен. Ще бъде предимно слънчево и ще се затопли още.

В събота сутринта на места ще се образуват мъгли или ниска облачност, но по-късно ще настъпи подобрение на видимостта и разкъсване на облачността. По-трайни ще бъдат мъглите в западната част на Дунавската равнина, там и дневните температури ще остават по-ниски.