Днес температурите в западните райони ще са с около 10 градуса по-ниски. Максималните стойности в крайните северозападни райони ще са около 13-14 градуса, в София очакваме около 15 градуса. На изток ще остане по-топло с температури до 23-24 градуса.

Очакват се и валежи в западната половина на страната. На места ще има значителни количества дъжд и в 11 области е в сила жълт предупредителен код.

През нощта валежите ще обхванат и източната половина на страната. Захлаждането ще продължи.

Над планините ще е облачно, в масивите в Западна България - с валежи от дъжд, над 2500 метра височина- от сняг. В отделни райони ще прегърми. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра – около 6 градуса.

През следващите два дни валежите ще продължат. Значителни ще са във вторник в централните, а в сряда в южните райони от страната. Температурите ще се понижат още и максималните ще са предимно между 9 и 14 градуса. През нощта срещу четвъртък валежите навсякъде ще спрат. В четвъртък и петък ще има повече слънчеви часове и ще се затопли.