Стотици политици, общественици и граждани се простиха с доц. Кристиан Таков. Преподавателят по конституционно право, съветник на президента (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев и съосновател на „Да, България” почина на 51-годишна възраст.

В църквата „Свети Седмочисленици” в София последно сбогом с него си взеха бившият президент, председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, вицепремиерът Екатерина Захариева, бившият зам.-председател на парламента Екатерина Михайлова, лидерът на "Да, България" Христо Иванов, адв. Александър Кашъмов, магистрати и много студенти.

Всички те определиха Таков като „будител”, "виртуоз на словото", "изключителен оратор", чиято загуба е много голям удар за България.

"Кристиан ще остане за мен човек, който се бореше не само за умовете, но и за сърцата на хората, знаеше борбата не е срещу хората, а срещу конкретни слабости и сърцата трябва да бъдат спечелени", каза Христо Иванов.

Таков беше един от първите преподаватели, подкрепили "Ранобудните студенти" през 2013 г., когато окупираха Софийския университет.