За 11 поредна година "Фамилатлон" – най-големият празник на открито, посветен на спорта и забавленията, събра много семейства в Южния парк. Той се провежда в навечерието на Международния ден на семейството.

"Целта на събитието е да предоставим възможност на семействата да изкарат качествено време заедно. Ще има изключително много забавления – музика, танци и веселие. Имаме над 60 партньори с нас, които ще ви предизвикат с роботика, спорт, фермерски пазар. В малкия велопоход деца на възраст между 2 и 6 години ще направят обиколка на парка. После ще се проведе играта „Малката Европа” –игра за ориентиране. Хората ще трябва да се разходят из целия парк, където са скрити столиците на Европа”, каза пред БГНЕС Яна Алексиева, която е съорганизатор на празника.

Снимка: БГНЕС

Тя добави, че новото тази година е фермерският пазар, който подкрепя усилията за здравословно хранене на семействата.

Малките посетители играха волейбол, жиу житцу, тенис, волейбол, федербал, лакрос, хокей и други като целта е да пробват различни видове спорт и да изберат дали искат да се занимават с нещо.

В края на празника всяко дете може да си тръгне с надуваема топка като единственото условие е да обиколи щандовете и да събере точки. Забавленията в Южния парк продължават до 17.00 часа.

Снимка: БГНЕС