В следващите часове ще продължи да вали, но само на изток. В западните райони облачността ще намалее. В северните райони на Източна България ще има валежи и от сняг, в южните -от дъжд. Очакват ни максимални температури между 3 и 8 градуса, в София около 3 градуса. Ще бъде ветровито с умерен до силен северозападен вятър, който ще създава усещане за по-студено време.

В 5 области на Западна България- Видин, Монтана, Враца, Благоевград и Пазарджик е в сила жълт предупредителен код. Поривите на вятъра ще достигат до 80 км/ч.

В масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. На другите места ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен вятър и ще има снежни виелици.  Максимална температура на височина 1200 метра – около 0 градуса, на 2000 метра – около минус 6 градуса.

Утре валежи не се очакват. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса.

В нощта срещу сряда вятърът от северозапад отново ще се усили, на отделни места са възможни и съвсем слаби превалявания. В сряда сутринта ще е все още ветровито и предимно облачно, но вероятността за валежи е малка. По-късно през деня вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса и ще намалее. Температурите ще са с 3-4 градуса по-високи. В четвъртък ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло. В петък и събота ще е почти тихо, предимно слънчево и топло за периода.