Днес с умерен, в Източна България и временно силен вятър от север-северозапад, за кратко ще проникне по-студен въздух.

Над Западна България облачността ще е разкъсана, намаляваща временно до слънчево. След обяд вятърът чувствително ще отслабне, а до вечерта в повечето райони ще утихне. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на отделни места ще има слаби превалявания, предимно от сняг. В следобедните часове над масивите от Западна България облачността ще се разкъса. Ще духа силен, по билата временно и бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

През нощта ще бъде предимно ясно с висока облачност над Северна България. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°.

Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Около и след пладне от север облачността ще се увеличава. На отделни места в Северна България са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 13° и 18°.

През нощта срещу неделя валежите ще обхванат голяма част от Северна България.

В неделя облачността ще е предимно значителна, с временни разкъсвания. Ще има и слаби валежи от дъжд, на повече места преди обяд. Вятърът ще се ориентира от запад, по-късно и от северозапад, ще се усили, ще бъде умерен до силен. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 13° и 18°. В понеделник ще остане ветровито, с променлива, често значителна облачност, без съществени валежи.Дневните температури ще се повишат слабо.

Във вторник ще има повече слънчеви часове, а вятърът ще отслабне. В сряда ще се затопли още, но облачността ще се увеличи, ще има и изолирани слаби валежи от дъжд.